
Penne Rigate
Kratka, koso rezana , rebrasta tjestenina i jedna je od najpoznatijih vrsta tjestenine, a ujedno je i najsvestranija u kuhinji. Ime Penne je dobila po guščjem peru koje se kao koso rezano koristilo za pisanje.
Penne Rigate savršene su za pripremu tjestenine zapečene u pećnici ili jela od tjestenine koja se poslužuju s mesnim umacima. Ova tjestenina podjednako je dobra s umacima na bazi povrća. Zbog svoje svestranosti pogodna je za sve recepte iz mediteranske tradicije, poput klasičnih umaka s rajčicom, bosiljkom, ekstra djevičanskim maslinovim uljem na kraju posutih parmezanom. Idealna klasična kombinacija je i s Arrabbiata umakom.
Nutritivna vrijednost proizvoda
NUTRITIVNE VRIJEDNOSTI/(Nutrional values): | ZA 100g PROIZVODA/ for 100g of product |
Energetska vrijednost /(Energy ): | 1444kJ/341kcal |
Masti/(Fat): – od kojih zasićene masne kiseline/(of which saturates): | 1g 0,51g |
Ugljikohidrati/ (Carbohydrate): – od kojih šećeri/(of which sugars): | 71g 2,3g |
Bjelančevine/(Protein): | 11,5g |
Sol/(Salt): | <0,001g |