Blog

Penne Rigate

Kratka, koso rezana , rebrasta tjestenina i jedna je od najpoznatijih vrsta tjestenine, a ujedno je i najsvestranija u kuhinji. Ime Penne je dobila po guščjem peru koje se kao koso rezano koristilo za pisanje.

Penne Rigate savršene su za pripremu tjestenine zapečene u pećnici ili jela od tjestenine koja se poslužuju s mesnim umacima. Ova tjestenina podjednako je dobra s umacima na bazi povrća. Zbog svoje svestranosti pogodna je za sve recepte iz mediteranske tradicije, poput klasičnih umaka s rajčicom, bosiljkom, ekstra djevičanskim maslinovim uljem na kraju posutih parmezanom. Idealna klasična kombinacija je i s Arrabbiata umakom.

Nutritivna vrijednost proizvoda


NUTRITIVNE VRIJEDNOSTI/(Nutrional values):ZA 100g PROIZVODA/
for 100g of product
Energetska vrijednost /(Energy ):1444kJ/341kcal
Masti/(Fat):
– od kojih zasićene masne kiseline/(of which saturates):
1g

0,51g
Ugljikohidrati/
(Carbohydrate):
– od kojih šećeri/(of which sugars):
71g

2,3g
Bjelančevine/(Protein):11,5g
Sol/(Salt):<0,001g