
15.11.2024
•
20 min
Fusilli u bogatom umaku
Ako tražite jednostavan i zdrav obrok koji će oduševiti vaše nepce, fusilli s tunom su pravi izbor! Ova kombinacija savršeno spaja bogate okuse tunjevine, aromatičnih začina i svježe tjestenine. Idealno za one užurbane dane kada nemate puno vremena za kuhanje, ali želite nešto hranjivo i ukusno na tanjuru. Isprobajte ovaj recept i uživajte u svakom zalogaju!
Sastojci
200 g | fusilli tjestenine |
80 g | sušenih rajčica (u ulju) |
80 g | tune u ulju |
1 | crveni luk |
10 | maslina bez koštica |
1 žlica | kapara |
maslinovo ulje | |
sol |
Priprema
- Tjesteninu skuhamo u dosta slane kipuće vode dok ne bude al dente. Sa strane ostavimo šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala.
- U tavi pirjamo (na maslinovom ulju) usitnjen luk dok se ne karamelizira, zatim dodamo tunjevinu. Sušene rajčice ocijedimo od ulja i usitnimo te ih uz kapare dodamo na tunjevinu. Nakon 3 minuta pirjanja dodamo tjesteninu a po potrebi dolijemo malo vode od tjestenine. Sve lagano promiješamo i poslužimo toplo.
Posluživanje
Poslužiti toplo, dobar tek!