Blog

15.11.2024 Time Bono icon 20 min

Fusilli u bogatom umaku

Ako tražite jednostavan i zdrav obrok koji će oduševiti vaše nepce, fusilli s tunom su pravi izbor! Ova kombinacija savršeno spaja bogate okuse tunjevine, aromatičnih začina i svježe tjestenine. Idealno za one užurbane dane kada nemate puno vremena za kuhanje, ali želite nešto hranjivo i ukusno na tanjuru. Isprobajte ovaj recept i uživajte u svakom zalogaju!

Sastojci

200 gfusilli tjestenine
80 gsušenih rajčica (u ulju)
80 gtune u ulju
1crveni luk
10maslina bez koštica
1 žlicakapara
maslinovo ulje
sol

Priprema

  1. Tjesteninu skuhamo u dosta slane kipuće vode dok ne bude al dente. Sa strane ostavimo šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala.
  2. U tavi pirjamo (na maslinovom ulju) usitnjen luk dok se ne karamelizira, zatim dodamo tunjevinu. Sušene rajčice ocijedimo od ulja i usitnimo te ih uz kapare dodamo na tunjevinu. Nakon 3 minuta pirjanja dodamo tjesteninu a po potrebi dolijemo malo vode od tjestenine. Sve lagano promiješamo i poslužimo toplo.

Posluživanje

Poslužiti toplo, dobar tek!